duminică, 28 februarie 2010

Sincronizarea subtitrarii (tutorial)

Pentru a sincroniza subtitrarea vom folosi Subtitle Workshop. Dupa ce descarcati si dezarhivati fisierul, lansati programul si incarcati filmul prin intermediul meniului Movie>Open. Incarcati si subtitrarea cu File>Load Subtitle.

Veti observa ca aplicatia are o multime de butoane si optiuni de sincronizare. Ignorati-le pe toate. Cea mai buna metoda de sincronizare este introducerea de intarzieri in timing-ul subtitrarii.

In primul rand trebuie sa determinati daca subtitrare merge cu intarziere sau mai repede decat filmul. Rulati filmul si notati timpul afisat cu rosu in partea din dreapta sus a aplicatiei (notat cu rosu in imaginea de mai jos). Notati apoi timpul din coloana Show. Diferenta dintre cele doua reprezinta intarzierea pe care trebuie sa o “reglati”



Apoi mergeti la Edit>Timings>Set Delay si adaugati sau scadeti diferenta pe care ati calculat-o. Selectati "For all the subtitles"si apasati Apply. Rulati filmul din nou pentru a va asigura ca subtitrarea se potriveste cu filmul.



Dupa asta mergeti la Settings>Output Settings. Click pe Substation Alpha (*ssa) si personalizati modul cum doriti sa fie afisata subtitrarea. Aici se poate mari fontul in asa fel incat sa nu aveti probleme cu vizualizarea acestuia cand redati filmul pe player-ul DVD. Puteti stabili si pozitia subtitrarii, culoarea acesteia, modul de afisare, etc.



Pentru a salva noua subtitrare mergeti la File>Save As si selectati formatul Substation Alpha.

Articol realizat de Alexandra Ghingha

Un comentariu: