luni, 22 februarie 2010

De ce invidia este prezenta in firea omului?

Invidia este incapacitatea de a nu te putea bucura pentru alte persoane, ea poate aparea atunci cand nu esti in stare sati dai seama k pentru a te schimba tu trebuie sa faci progrese, este o stare de inhibare.

Revenid la intrebarea de mai sus : De ce invidia este prezenta in firea omului ? Raspunsul este simplu pentru ca intre noi exista diferente, diferente de avere, de inteligenta, de frumusete si din cauza acestor diferente, invidia va exista mereu in mintea omului.Chiar daca toti am avea aceleasi masini, bijuteri, case ... mai bine zis aceleasi bogatii, averi... invidia tot ar exista , atunci ar aparea alte intrebari : De ce ala e mai frumos ca mine ? sau De ce e mai glumet ca mine ? sau De ce e mai destept ca mine ? s altele.

Dar in ciuda existentei acestui defect, sunt oamnei care nu o poseda.Oameni care sunt educati, care au o fire mai puternica, mai saraci, nu ai sa vezi vreodata un om linistit, bland, cinstit (intr-un cuvant ‘painea lui Dumnezeu’) sa poarte invidie, dar in schim un om inganfat, rau la suflet, daca ar trece pe langa tine pe strada si te-ar vedea cu o cicolata in mana,parca il si vezi k iti arunca o privire de parca te-ar omora, parca te-ar blestema sa nu ai parte de ciocolata pe care o mananci.

Dar eu spun mereu ca exista un proverb : Dupa invidia altora iti dai seama de propria ta valoare. sau Daca invidia ar durea, spitalele ar fi pline... Asa ca indiferent de invidia persoanelor din jur tu trebuie sa fi tare sa mergi mai departe cu capul sus ...

Articol realizat de Arventi Adina

Un comentariu: