duminică, 17 ianuarie 2010

Cersetorii

Cu puţin noroc, dacă vadul e bun şi mai au şi un copil sau un câine în braţe, cerşetorii Capitalei strâng într-o zi cât un angajat la stat într-o lună. Neoficial, există şi un clasament al zonelor profitabile.

Ei merg acolo unde ajung întotdeauna turiştii străini şi mărănimoşi. Cerşetorii nu se sfiesc şi recunosc: câştigurile se ridică până la 10 milioane pe lună.

fara sa plateasca taxe si impozite, cersetorii din Romania “castiga”, ca sa nu exageram, cam 900 de lei pe luna. Si nu fac aproape nimic, eventual se mai tanguie pe acolo sau canta la vioara. Banuiesc ca autoritatile sunt foarte alerte in aceasta situatie.Oamenii se plang ca sunt prea multi tigani in tara asta si ca ne-o trag in jos (tara). Dar multi din acesti oameni sunt chiar cei care dau bani cersetorilor. Si apoi ne trezim ca acesti “colorati” fac mai multi bani decat muncitorul de rand, cinstit si marinimos. Religia ne impune aceasta mentalitate de a face acte de milostenie fata de cei care sunt suferinzi. Normal ca tiganii par ca sufera, la cum put si cum arata, dar uitati-va: 900 de lei pe luna.Nu va lasati pacaliti. Mai bine donati banii aia undeva

De aceea nu e bine s-a dam bani la cersetori. Mai bine stiu ca se tine tiganu dupa mine implorand decat sa vad banii mei la el in mana.

Articol scris de Cosmin Bujor

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu