vineri, 22 ianuarie 2010

Adolescenta

Adolescenta este…. este perioada in care acumulam cunostiintele necesare pentru viata ce ne asteapta.
Este perioada in care incepem sa ne schimbam dupa trecerea ireversibila a timpului si epuizarea vremii copilariei…Timpul trece altfel, vedem problemele din perspectiva unui om mai matur, incep sa ne licareasca ochii dupa sexul opus.
Adolescent fiind, esti liber ca pasarea cerului chiar daca poate mai exista unele conflicte intre generatii, dar chiar si asa…trebuie sa invatam sa avem niste responsabilitati. De exemplu: scoala. Alta notiune interesanta… Ce este scoala? Este un amalgam de zambete, de fete fericite. Ajungi la scoala, arunci ghiozdanul pe banca si fugi degraba la pe culoar sau afara la prietenii tai. Glumesti, razi dar se suna. Aparent te intristezi si intri in clasa dezamagit, dar ochii duiosi ai profesoarei te tintuiesc pe tot traseul pana in banca. Este la liberul albitru al fiecaruia daca sa fie atent la ora sau nu,dar sunt de parere ca depinde si de inclinatii si despre aspiratiile ficaruia. Oricum ar fi ziua unui scolar adolescent se scurge rapid si intr-un final auzi ultimul clopotel al zilei, simbol al libertatii depline, ce anunta ca trebuie sa mergi acasa.
Ajungi acasa obosit, faci o tema sau nu, iar apoi incepi programul de distractie. Mergi afara cu prietenii, ori la o inocenta intalnire romantic, sau fiind alt gen poate prefer sa stai acasa, sa te joci pe noile minuni tehnologice sau sa comunici prin intermediul serviciilor online cu cei dragi.
Adolescenta este in final este perioada libertatii, a dominatiei hormonale si a noilor sentimente si e pacat sa nu o folosim ca atare.

Articol realizat de Dumitrescu Robert

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu