sâmbătă, 2 ianuarie 2010

Burj Dubai, un proiect la inaltime

Burj Dubai


Dupa inceperea constructiei pe data de 21 septembrie 2004 si dupa atingerea inaltimii de 818 metri, Burj Dubai se pregateste de inaugurare. La cele 160 de etaje ale sale intrece cu peste 250 de metri turnul CN din Toronto, Canada, detinatoarea titlului pentru cea mai inalta cladire din lume din anul 1975 pana in anul 2007.


Costul cladirii a fost de nu mai putin de 20 de miliarde de dolari, in ciuda acestei sume uriase, autoritatile emiratului au organizat o fabuloasa petrecere de inaugare. Diferite surse ne relateaza ca colosul Dubai-ului are 818 metri dar cifra reala se va face cunoscuta deabia in cursul zilei de luni. Turnul este considerat simbolul puterii economice ce o detine emiratul arab, in ciuda prabusirii pietii imobiliare, ca urmare a scaderii preturilor cu 50% anul trecut.

Unele zvonuri spun ca gigantul se poate vedea cu ochiul liber de la peste 100 de kilometrii distanta. Desi atinse aceste recorduri, Dubai World, megacorporatia ce se ocupa cu ridicarea constructiilor monstruoase si investitiile imobiliare in intreaga lume, are imense datorii. Salvarea a venit din partea emiratului Abu Dhabi, care i-a virat Dubaiului o suma in valoare de 10 miliarde de dolari pentru a-si plati datoriile urgente.

De ce ei pot si noi NU?

3 comentarii:

  1. Ei stau pe o imensa punga de petrol si o si valorizeaza la intreaga capacitate, noi nu! :)

    RăspundețiȘtergere
  2. German/Deutsche VPN's can be found here: http://www.vpn-privacy.org/index.php?main_page=index&cPath=15

    RăspundețiȘtergere