marți, 4 mai 2010

TVA-ul... 22 sau 25?

Guvernul pregăteşte majorarea TVA. Primul scenariu vizează majorarea cu 22% a TVA de la 1 iulie 2010, iar a doua variantă, este majorarea TVA cu 21-22% de la 1 ianuarie 2011. de la 1 iulie 2010, iar a doua variantă, este majorarea TVA cu 21-22% de la 1 ianuarie 2011. Acest evenimet a fost dezabatut pe larg in cadrul emisiunii "Stirea zilei" alaturi de Gabriela Vrânceanu Firea.

 Cele două variante sunt discutate la Ministerul Finanţelor.Majorarea taxelor şi a impozitelor ar trebui să acopere scăderea veniturilor la bugetul de stat.

"Sunt tot felul de variante. Aud şi eu de la televizor. Avem şi noi variantele noastre, care nu corespund cu ce se vede la televizor. (...) Am spus că încercăm să nu modificăm taxele", a afirmat Vlădescu ,Ministrul Finanţelor Publice.

Majorarea taxelor ar înrăutăţi situaţia economiei, care se află încă în recesiune, soluţia pentru reducerea deficitului fiind diminuarea cheltuielilor sociale şi curente şi alocarea de bani pentru investiţii, spunea, de curând, guvernatorul BNR, Mugur Isărescu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu