duminică, 2 mai 2010

Marul romanesc in inima Chinei


Romania este prezentat la la Shangai la Expozitia Mondiala Expo 2010 de un pavilion special in forma de mar devenit deja cunoscut. Sute de persoane au asteptat inarmati cu rabdare cateva 10 de minute pentru a vedea spectacole folcrorice si a gusta mancarurile traditionale ,in ciuda temperaturii ridicate.

Ceremonia de deschidere a pavilionului românesc a fost condusă de comisarul general pentru expoziţii mondiale, Ferdinand Nagy. De asemenea Ferdinand Nagy a spus pentru Radio România Actualităţi că ideea de a avea un stand în formă de măr verde a transmis un mesaj pozitiv publicului.

Spectacolele folclorice au reprezentat principala atracţie pentru vizitatorii Mărului Verde. De asemenea, în cadrul pavilionului a fost deschis un restaurant cu specific românesc, însă cu ospătari chinezi, care îmbie clienţii să guste mici şi sarmale.

La aceast eveniment sa intamplat si un mic accident: 12 jurnalisti romani au fost atacati pe un bulevard din shangai de un trecator cu o caramida in fereasta autocarului. Din fericire nu a fost nici o victima. Atacatorul fiind oprit de fortele de ordine.

În total, Expoziţia Mondială a fost vizitată sâmbătă de peste 700.000 de persoane.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu