luni, 10 mai 2010

Sfarsitul lui iunie ne aduce banii de la FMI

In ultimul timp populatia romaniei a fost obisnuita cu extreme. Vesti bune si vesti rele. Sa incepem cu vestea buna: dupa cum arata si titlul se pare ca sfarsitul lunii iunie ne va aduce inca o transa de bani de la Fondul Monetar International (FMI) dar oare ce include acest beneficiu? Pai sa vedem... pe langa faptul ca tocmai am devenit datori pentru o lunga perioada de timp, organizatiei internationale, acordul prevede si o tinta a deficitului de 6,8% si evident o crestere economica zero.

Un nou val de informatii va veni luni din partea FMI intr-o conferinta de presa, in care se vor discuta din nou termenii contractului incheiat cu tara noastra avand in vedere situatia economiei in stare critica pe care o avem. Pana atunci totul se va desfasura normal daca termenii vor fi respectaţi, dar depinde de Guvernul României dacă va respecta, afirma Jeffrey Franks, seful delegatiei FMI.

Oare ni se pot lasa pe mana atatia bani avand in vedere ca avem un Guvern incapabil de a lua decizii comune? Evolutie sau involutie?

2 comentarii:

  1. oricum banii nu ajung fizic la noi ... raman in marile corporatii detinute de tarile mari ;) ... ne joaca cum vor ei ... intrebarea este : cat mai rezistam ?

    RăspundețiȘtergere
  2. Depinde de varsta cat putem sa rezistam. Daca suntem tineri putem pleca in alta tara si sa traim fericiti pana la adanci batraneti, ma rog, nu e chiar asa de roz dar oricum e mult mai bine decat la noi. Daca avem o varsta mai inaintata deja treaba sta mult mai nasol si cred ca a rezista in sistem e o chestie de viata si de moarte.

    RăspundețiȘtergere