vineri, 21 mai 2010

Google TV, dupa internet urmeaza televiziunea

Dupa cum probabil stim cu totii Google ocupa primul loc in materie de servicii de internet, dar se pare ca nu este suficient deoarece se vrea si extinderea pe sectorul de televiziune.Cea mai noua "inventie" este Google TV, o platforma ce are scopul de a ne face sa ne gandim cu totul diferit la banalul televizor.

Majoritatea dintre noi folosim un ghid TV atunci cand vrem sa urmarim un meci, o emisiune sau un film si ne programam activitatile astfel incat la ora difuzarii respectivului program sa fim liberi.O solutie ar putea fi internetul, aici putem urmari oricand dorim orice program dorim insa un mare inconvenient il reprezinta monitorul caci dimensiunile relativ reduse ne ofera o vizionare de proasta calitate.

La aceste lucruri s-au gandit si cei de la Google si au gasit o solutie, implementarea internetului direct in televizor fara a mai negesita conectarea in prealabil la un computer.

Cum putem avea aceasta tehnologie in propria casa? Simplu, exista doua moduri: ori prin achizitionarea unui televizor Web-Based care contine platforma de la Google, ori prin achizitionarea unui net-box (set-top box) pe care il conectam ulterior la un televizor normal.

In prezent Google lucreaza impreuna cu Sony pentru implementarea platformei Google in noile televizoare ale companiei si pentru introducerea tehnologiei  in set-top box cu Intel si Logitech.Cutia functioneaza pe baza unui procesor Intel Atom,acesta fiind capabil sa ruleze Android OS.

Motorul de cautare inglobat in Google TV este bazat pe interfata Google Chrome de asemenea fiind optimizat pentru continutul multimedia si oferind posibilitatea de a salva pe desktop rezultatele cautarii pentru o vizionare ulterioara.Un alt lucru bun este ca putem naviga foarte usor  in timp ce ne relaxam pe canapea sau stam intinsi in pat dar pentru aceasta avem nevoie de un instrument de navigare, fie o telecomanda fie tastatura speciala ce insoteste net-box-ul.

Toate bune si frumoase dar mai avem de asteptat caci Google TV va deveni disponibila abia la finele anului si asta doar in Statele Unite, in 2011 urmand sa se extinda la nivel global.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu