miercuri, 5 mai 2010

Excipit-incipit

Cu totii stim. Orice inceput are un sfarsit. Nu vad rostul de ce, desi stim asta,incepem ceva si ne chinuim sa tot amanam sfarsitul.De ce ne mintim singuri,sau incercam sa ne mintem,desi stim foarte bine adevarul.De ce punem sentimente in ce facem,desi stim ca oricum se va sfarsi si vom suferi.. As vrea sa pot sa inteleg.. dar, cred ca pur si simplu asa e omul.
Omului ii este frica de adevar. Intotdeauna alege calea mai simpla, a minciunii. De mici, suntem mintiti. Ni se spune ca viata e roz,dar asta e o minciuna acceptabila, nu e chiar atat de mare dezamagirea cand descoperi ca are foarte multe picatele negre. Ni se mai spune ca ” mami o sa fie mereu langa tine, nimeni nu-ti va face nimic. “, dar atunci cand ” mami ” moare, cum te simti ? Cum e acea dezamagire???
Suntem cu totii constienti de adevar inca de la inceput, indiferent de relatie ca se va sfarsi. Si totusi, preferam sa ne mintim ca va fi ceva de durata, poate cat traiesti. Stii foarte bine in interiorul tau ca nu e asa,nu inteleg de ce trebuie sa te minti, sa speri, sa iti faci atatea iluzii,ca apoi sa suferi… E placut acel feeling in care tot ce zboara se mananca, inima iti bate mai tare,fluturasii alearga prin stomac, totul e roz si numai fericire in jur, asta pana cand incepeti sa va cunoasteti, descoperi si defectele, apar neintelegerile si acel feeling usor-usor dispare, si ramane iubirea, da.. iar ea cat rezista?! Pana apare o/un alta/altu de care sa te indragostesti si sa o iei de la capat, asta dupa ce suferi dupa precedenta/tul.
Ceas de ceas tu te minti ca va fi altfel, dar mereu e la fel si doare. Te-ai saturat si vrei sa schimbi ceva. Te trezesti dimineata si spui ca de data asta va fi altfel. Nu te vei mai minti, vei ignora acea voce din capul tau, o pui pe stand-by si o sa lasi totul sa curga cu adevar, chiar daca adevarul doare..
Stiu ca acest inceput al nostru o sa se sfarseasca. Prefer sa infrunt adevarul, desi mi-e frica de sfarsit, de un nou sfarsit.. E abia inceputul.. si deja ma gandesc la sfarsit, stiu ce sper, dar stiu realitatea. Mi-e frica sa te pierd…

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu