duminică, 30 mai 2010

Paula si Ovi, locul 3 la Eurovision

Mulţumim, Paula Seling! Mulţumim, Ovi!

Paula Seling impreuna cu Ovidiu Cernăuţeanu, reprezantatii tarii noastre la Eurovision, au luat locul trei, in finala de la Oslo, capitala Norvegiei, a concursului, desfasurata sambata seara.

Duetul dintre cei doi , cu piesa "Playing with Fire", a fascinat publicul din Moldova , care ne-a acordat cele doisprezece puncte acstea fiind maximul. Nu numai Moldova a fost impresionata de prestatia romanilor dar si Spania, Portugalia , Norvegia si Suedia.
Locul intai a fost castigat de Germania, reprezentata de Lena, cu piesa „Satellite”.

Iată punctajele obţinute de România in total fiind 162 de puncte:
Irlanda - 7 puncte
Serbia - 6 puncte
Albania - 5 puncte
Turcia - 2 puncte
Polonia - 6 puncte
Bosnia-Herţegovina - 2 puncte
Slovenia - 7 puncte
Rusia - 3 puncte
Portugalia - 10 puncte
Azerbaidjan - 7 puncte
Grecia - 4 puncte
Islanda - 5 puncte
Danemarca - 8 puncte
Spania - 10 puncte
Slovacia - 1 punct
Ucraina - 2 puncte
Letonia - 3 puncte
Malta - 5 puncte
Norvegia - 10 puncte
Cipru - 8 puncte
Lituania - 2 puncte
Belarus - 1 punct
Elveţia - 4 puncte
Marea-Britanie - 8 puncte
Olanda - 5 puncte
Israel - 8 puncte
Moldova - 12 puncte
Suedia - 10 puncte
Armenia - 1 punct

Primele zece tari clasate la Eurovision 2010 au fost:
1 Germania - 246 de puncte
2 Turcia - 170
3 România - 162
4 Danemarca - 149
5 Azerbaidjan - 145
6 Belgia - 143
7 Armenia - 141
8 Grecia - 140
9 Georgia - 124
10 Ucraina - 108



sâmbătă, 29 mai 2010

Chinezii au contrafacut iPad, lansand pe piata iPed

Astazi a fost scos pe piata chineza, tableta iPed, o tableta contrafacuta. iPed-ul se cumpara cu doar 105 dolari fata de originalul iPad, care costa peste 500 de dolari.

Aceasta imitatie a iPad-ului s-a lansat in Shenzen , micul oarasel unde se fabrica iPhone-urile şi iPad-urile.

vineri, 28 mai 2010

Paula si Ovi au intrat in finala Eurovisionului

Se pare ca numarul 10 ne-a purtat noroc in semifinala Eurovision, si am intrat in finala, care va avea loc pe data de 29 mai, la Oslo si va fi transmisa in direct de postul public de televiziune.

Din ce-a de-a doua semifinala, vor merge in finala concursului urmatoarele 10 tari: Georgia, Ucraina, Turcia, Israel, Irlanda, Cipru, Azerbaidjan, România, Armenia şi Danemarca.

"Duetul din România, Paula Seling şi Ovi, s-a calificat cu un spectacol plin de scântei, la propriu. Cuplul a aruncat foc din mâini în timp ce cânta melodia pop, ritmată, Playing with Fire", scrie BBC."


joi, 27 mai 2010

1/2 Eurovision - Moldova se califica!

In prima semifinala a concursului muzical Eurovision ,primele 10 meleodii care sau clasat in finala sunt urmatoarele: Bosnia & Hertegovina, Moldova, Rusia, Grecia, Portugalia, Belarus, Serbia, Belgia, Albania, Islanda.

In aceasta semifinala , tara noastra nu si-a pututexprima parerea prin vot, deoarece , avem dreptul de a vota doar in semifinala in care participa Romania. In hotararea finalistilor nu numai votul telespectatorilor ci si votul juriului de specialitate.

In seara primei semifinale au intrat in concurs urmatoarele tari:
1. Moldova: Sunstroke Project & Olia Tira - Run Away
2. Rusia: Peter Nalitch & Friends - Lost And Forgotten
3. Estonia: Malcolm Lincoln - Siren
4. Slovacia: Kristina Pelakova - Horehronie
5. Finlanda: Kuunkuiskaajat - Työlki Ellää
6. Letonia: Aisha - What For?
7. Serbia: Milan Stanković - Ovo Je Balkan
8. Bosnia & Hertegovina: Vukašin Brajić - Thunder And Lightning
9. Polonia: Marcin Mroziński - Legenda
10. Belgia: Tom Dice - Me And My Guitar
11. Malta: Thea Garrett - My Dream
12. Albania: Juliana Pasha - It's All About You
13. Grecia: Giorgos Alkaios & Friends - OPA
14. Portugalia: Filipa Azevedo - Há Dias Assim
15. Macedonia: Gjoko Taneski - Jas Ja Imam Silata
16. Belarus: 3+2 Feat. Robert Wells - Butterflies
17. Islanda: Hera Björk - Je Ne Sais Quoi

Noi le tinem pumnii stransi Paulei si lui Ovi , pentru ca in acesta seara de 27 mai vor intra in competitie in ce-a de-a doua semifinala, cu numarul 10, care speram sa le poarte noroc.

miercuri, 26 mai 2010

Negocieri esuate....din nou

Dupa cateva negocieri esuate, Guvernul da din nou gres in incercarea de a convinge sindicatele sa renunte la greva. Sindicalistii doresc ca Guvernul Romaniei sa accepte cele 6 masuri propuse de ei si renuntarea la masurile de austeritate ce constau in taierea salariilor cu 25% respectiv a pensiilor cu 15%, aceasta fiind singura solutie acceptata de sindicate pentru renuntarea la greva generala, afirma Bogdan Hossu.

De cealalta parte a baricadei, Ministerul Finantelor taie in carne si afirma ca nu se va renunta sub nici o forma la masurile de austeritate iar "pensiile vor fi tăiate cu 15%".

Miercuri se va anunta programul protestelor impotriva taierilor salariale iar de pe 31 se va initia greva generala in randul bugetarilor.

Federaţiile Sanitas, Spiru Haret, Sed Lex, Federaţia Columna, Metrorex, RATB, CFR sunt unite si pregatite de greva afirma liderii CNSLR Fratia.

Jocul Pac-Man de pe Google a costat companiile 120 de milioane de dolari

Un studiu sustine ca jocul Pac-Man , aflat pe pagina proncipala Google , la cea de-a 30-a aniverasre, a acumulat peste cinci milioane de ore de utilizare, asta insemnand cam 549 de ani.

Google a modificat jocul pentru a permite oricarui utilizator care a folosit motorul de cautare posibilitatea de a juca si pentru al adapta la logo-ul companiei.

Un om intr-o zi normala , realizeaza in medie cam 22 de cauatri pe google, acest lucru durand circa 11 secunde. Amplasarea jocului pe pagina principala a crescut timpul la 26 de secunde. Studiul acesta a fost realizat de o comapnie de cercetare media Rescue Time.

La un salariu mediu pe oră (calculat global) de 25 de dolari, atunci timpul pierdut cu jocul a costat firmele din toată lumea aproximativ 120 de miloane de dolari.

marți, 25 mai 2010

Noua generatie de telefoane, preturi mai mici!

Tinand cont ca am intrat in criza , Mediatek o companie astiac ce realizeaza diferite componente electronice vor ieftini telefoanele din ce in ce mai ieftine. Ei au avansat o noua generatie de cipuri pentru smartphone-urile cu Android.

Aceste noi cipuri au un total de cheltuieli de productie foarte ieftin, si corespunzator calculelor facute, pretul dispozitivelor ar putea sa ajunga la 100 $.

Cipurile ar putea fi puse pe piata pana la sfarsitul anului 2010 .Ele au fost deja probate de producatorii interesati de cumpararea lor. Pretul de 100$ este valabil doar pentru piata din China in Europa si Statele Unite ptetul fiind putin mai ridicat.

Noile generatii de telefoane inteligente vor fi ieftine ca braga!

Tinand cont ca am intrat in criza , Mediatek o companie astiac ce realizeaza diferite componente electronice vor ieftini telefoanele din ce in ce mai ieftine. Ei au avansat o noua generatie de cipuri pentru smartphone-urile cu Android.
Aceste noi cipuri au un total de cheltuieli de productie foarte ieftin, si corespunzator calculelor facute, pretul dispozitivelor ar putea sa ajunga la 100 $.

Cipurile ar putea fi puse pe piata pana la sfarsitul anului 2010 .Ele au fost deja probate de producatorii interesati de cumpararea lor. Pretul de 100$ este valabil doar pentru piata din China in Europa si Statele Unite ptetul fiind putin mai ridicat.

luni, 24 mai 2010

Cel mai mare tiramisu din lume

Comunitatea italiana din Porrentruy, Elvetia au reusit sa bata recordul de anul trecut realizat in Franta , preparand cel mai mare tiramisu din lume.

Italienii si-au dobandit din nou recordul, dupa ce in anul 2007 au fost premiati pentru cel mai mare tiramisu de 728 de kilograme. In anul 2009 Franta le-a depasit recosdul , realizand un tiramisu de 1,079 tone.

La acesta gigantica prajitura au participat 155 de voluntari italieni , care au muncit 14 ore la realizarea ei. Prajitura a ocupat 50 de metri patrati , avand o inaltime de opt centimetri. Pentru pregatirea s-au folosit 799 de kilograme de mascarpone, 6.400 de ouă, 350 de litri de frişcă, 189 de kilograme de zahăr, 300 de litri de cafea, 35 de kilograme de cacao, 66 de litri de lichior şi 64.000 de biscuiţi.

Recordul a fost confirmat sâmbătă seara, urmând să fie înscris în Guinees Book of Records.

sâmbătă, 22 mai 2010

Artisti romani, in topul BBC Radio 1

Cei 2 artisti romani Edward Maya şi Vika Jigulina detin locul al doilea in UK Top 40 Dance Singles, clasament muzical efectuat de BBC Radio 1 din Marea Britanie, impreuna cu melodia "Stereo Love".

Locul al saselea in acest clasament muzcal britanic este ocupat tot de un artist roman , Inna, cu melodia "Hot", aflandu-se de 9 saptamani in top. Inna in luna martie a fost clasata pe primul loc in UK Dance Chart, fiind prima romanca.

Edward Maya şi Vika Jigulina , cu melodia "Stereo Love" ,au reusit sa se claseze pe locul patru in Top 40 Singles. Ei sau mentinut timp de sase saptamani in European Billboard Top 5, ajungand in clasamentele de specialitatea din toata Europa.



vineri, 21 mai 2010

Google TV, dupa internet urmeaza televiziunea

Dupa cum probabil stim cu totii Google ocupa primul loc in materie de servicii de internet, dar se pare ca nu este suficient deoarece se vrea si extinderea pe sectorul de televiziune.Cea mai noua "inventie" este Google TV, o platforma ce are scopul de a ne face sa ne gandim cu totul diferit la banalul televizor.

Majoritatea dintre noi folosim un ghid TV atunci cand vrem sa urmarim un meci, o emisiune sau un film si ne programam activitatile astfel incat la ora difuzarii respectivului program sa fim liberi.O solutie ar putea fi internetul, aici putem urmari oricand dorim orice program dorim insa un mare inconvenient il reprezinta monitorul caci dimensiunile relativ reduse ne ofera o vizionare de proasta calitate.

La aceste lucruri s-au gandit si cei de la Google si au gasit o solutie, implementarea internetului direct in televizor fara a mai negesita conectarea in prealabil la un computer.

Cum putem avea aceasta tehnologie in propria casa? Simplu, exista doua moduri: ori prin achizitionarea unui televizor Web-Based care contine platforma de la Google, ori prin achizitionarea unui net-box (set-top box) pe care il conectam ulterior la un televizor normal.

In prezent Google lucreaza impreuna cu Sony pentru implementarea platformei Google in noile televizoare ale companiei si pentru introducerea tehnologiei  in set-top box cu Intel si Logitech.Cutia functioneaza pe baza unui procesor Intel Atom,acesta fiind capabil sa ruleze Android OS.

Motorul de cautare inglobat in Google TV este bazat pe interfata Google Chrome de asemenea fiind optimizat pentru continutul multimedia si oferind posibilitatea de a salva pe desktop rezultatele cautarii pentru o vizionare ulterioara.Un alt lucru bun este ca putem naviga foarte usor  in timp ce ne relaxam pe canapea sau stam intinsi in pat dar pentru aceasta avem nevoie de un instrument de navigare, fie o telecomanda fie tastatura speciala ce insoteste net-box-ul.

Toate bune si frumoase dar mai avem de asteptat caci Google TV va deveni disponibila abia la finele anului si asta doar in Statele Unite, in 2011 urmand sa se extinda la nivel global.


miercuri, 19 mai 2010

Raspunsurile corpului uman vol 4

91 Parul uman creste anual cu 40 cm, iar unghia cu 6 cm.
92 Pe un centimetru patrat de piele se afla aproximativ sase milioane de celule, 5000 de receptori, 15 glande sebacee, 200 fibre nociceptive (pentru durere), 10-25 receptori tactili si corpusculi termosensibili, patru metri de fibre nervoase, un metru de vase sanguine, si peste 100 de glande sudoripare.
93 Pentru a desfasura “procesul gandirii” creierul are nevoie de mari cantitati de energie. De aceea este posibil ca dupa un intens proces de gandire sa resimtiti aceeasi oboseala ca si in cazul muncii fizice.
94 Pentru atentia acordata jocurilor video se consuma tot atatea calorii cat pentru mersul pe jos cu 3,2 km/h.
95 Persoanele dreptace traiesc, in medie, cu noua ani mai mult decat cei stangaci.
96 Peste 70% din bolile existente in lume se transmit prin secretiile din nasul si gatul omului.
97 Piciorul are 26 de oase.
98 Piciorul unui barbat mediu , elimina aproximativ 250 g de transpiratie zilnic.
99 Piciorul unui om contine 250.000 glande sudoripare (transpiratie).
100 Pielea cantareste in medie cam de 2 ori cat creierul aceleiasi persoane.
101 Plamanul drept primeste mai mult aer decat cel stang.
102 Precum amprentele si fulgii de zapada, buzele nu lasa urme identice.
103 Puse cap la cap venele, arterele si capilarele unui adult ar ajunge pentru inconjurul Pamantului de aproape patru ori.
104 Sarutul vindeca. Cercetarile au aratat ca sarutul imbunatateste aspectul pielii, ajuta circulatia, previne cariile si alina durerile de cap.
105 Secretam circa un litru de saliva pe zi si inghitim in mediu de doua ori pe minut.
106 Stomacul trebuie sa-si refaca membrana mucoasa de protectie la fiecare 3 zile pentru a evita autodigerarea cauzata de proprii acizi.
107 Sunt necesare aproximativ 200.000 de incruntari pentru aparitia unui rid permanent deasupra sprancenelor.
108 Toti bebelusii se nasc cu ochii albastri. Dupa cateva ore de la nastere, culoarea se poate schimba. Majoritatea oamenilor ajung pana la urma sa aiba ochi de alta culoare.
109 Un barbat obisnuit mananca in jur de 50 de tone de alimente de-a lungul vietii pentru a mentine o greutate de 80 de kg.


110 Un creier uman genereaza mai multe impulsuri electrice intr-o zi decat toate telefoanele din lume.
111 Un fir de par poate suporta o greutate de 3Kg (6 lb).
112 Un om face intr-un an aproximativ 2,5 milioane de pasi.
113 Un om normal, va elimina aproximativ 41.640 litri de urina.
114 Un simplu sarut pune in miscare doi muschi, un sarut pasional solicita toti cei 34 de muschi ai fetei.
115 Un stranut iese din gura cu o viteza de peste 965 km/h.
116 Unghia de la degetul mare creste cel mai incet iar cea de la degetul mijlociu cel mai repede
117 Urechile pot distinge peste 300 000 de tonalitati.
118 Zilnic, avem in jur de 70 000 de ganduri.
119 70% din caldura corpului se pierde prin cutia craniana.
120 70% din corpul omenesc este format din apa. La nastere, 80% din greutatea totata a unui nou nascut reprezinta 80% apa.
121 Se cunoaste deja faptul ca inima continua sa bata dupa ce este scoasa din corp. Chiar daca este taiata in bucati, muschii inimii vor continua sa bata.
122 Se spune ca femeile clipesc de doua ori mai mult decât barbaţii. Nu se cunosc precis cauzele acestui fenomen. El se poate datora sensibilitaţii mai crescute a ochiului femeilor, dar pot fi si cauze de ordin psihic ( emotivitate mai mare, trairi mai intense, teamă etc. ).
123 Se spune ca mediul acvatic a fost candva, lacasul de existenta al omului.Se stie ca nasterea este mult mai usoara in apa, mediu in care nou-nascutii evolueaza cu dezinvoltura, tinand ochii larg deschisi si efectuand miscari reflexe de inot, care le permit sa se deplaseze cu relativa usurinta.
124 Se mai spune ca accidentele vasculare ale creierului se produc in jurul orei 18, ale inimii si vaselor coronare in jurul orei 20, iar situatia critica pentru plamani este seara, pana la miezul noptii.
125 S-a dovedit ca multi morti prin spanzurare au avut o erectie post-mortem. Fenomenul a fost observat si la femei. Aceasta erectie este cunoscuta in termeni medicali ca priapism.
Se pare ca fenomenul este datorat inundarii cu sange a organelor genitale femeiesti, iar la barbati inundarii cu urina, mucoasa sau lichid prostatic.
Fenomenul a fost observat de multi si s-a si scris despre el.
126 Cei mai tineri parinti din lume au avut 8 si 9 ani si au trait in China, pe la 1910.
127 Corpul unui om contine :
128 destul potasiu pentru a provoca explozia unui tun de jucarie
129 destul zahar pentru a umple un borcan
130 destula grasime pentru a face 7 bucati de sapun
131 destul fier pentru a face un cui
132 destul sulf pentru a deparazita un caine
133 Un schelet complet poate valora 5000 - 7500 $ pentru un student la medicina.

O campanie initiata de Alexandra Scinteianu si sustinuta de Idreamz Blog.

marți, 18 mai 2010

O aplicatie iPhone ajuta la salvarea gorilelor din Congo

O aplicatie pentru telefoane numita iGorilla , a fost lansata cu interesul de a proteja gorilele de munte din Gongu, care sunt pe cale de disparitie.

Aceasta aplicatie costa 4 dolari, banii ducandu-se la parcul natural cu gorile din Gongo.

Populatia de gorile de munte sa micsorat din cauza braconajului, conflictelor civile, defisarilor si bolilor, numarul lor acum ajuns la 720 , in parcul din Congo acum aflandu-se 211 de gorile.

Prin iGorill utlizatorul poate supraveghea in de-aproape o familie de gorile , cu ajutorul rapoartelor , fotografiilor si videoclipurilor.

Parcul se intinde pe o suprafata de 7.800 km patrati si se gaseste pe teritoriul Gongo, Rwanda si Uganda . A fost desemnat Patrimoniu Universal al UNESCO in 1979.

luni, 17 mai 2010

In 20 de ani, plajele romanesti ar putea disparea inghitite de apa marii

Potrivit unor studii amanuntite facute de specialistii japonezi si danezi in viitorii 20 deani , daca nu vom lua masuri ca sa oprim cat mai repede eroziunea litoralului Marii Negre , ne vom face vacantele la vecini sau acasa.

In ultimii 35 de ani, au fost inghitite de apa marii 4.200 de hectare de plajă şi zonă costieră din Marea Neagră.
Pentru a reabilita zonele de litoral este este nevoie de o suma imensa de la guvern, aproximativ dubla fata de ce-a care a fost alocata anul acesta.

"Chiar dacă nu vor dispărea de tot plajele în următorii 20 de ani, vom avea foarte puţină zonă costieră", a declarat Borbely.

Noua romanilor ne ramane doar sa speram ca ministerul va acorda banii necesarii pentru reabilitare, cat mai repede pana cand marea nu ne va inghiti si restul de plaja ramas!

duminică, 16 mai 2010

c

50 de motive pentru care sa te mindresti ca esti Femeie

1. Intuitia este o abilitate exclusiv feminina.
2. Ne putem permite sa avem si sa conducem masini mici, foarte mici, fara a avea senzatia ca ne pierdem in virilitatea.
3. Nu trebuie sa ne barbierim in fiecare dimineata.
4. Scrisul si stilul nostru de a scrie este mai frumos.
5. Cand urmeaza sa avem un copil stim inaintea LUI.
6. La cinema, ceea ce se intampla pe ecran ne poate speria, pe ei NU.
7. Nu suferim de daltonism (este o maladie intalnita la barbati si extrem de rar femei).
8. Pielea noastra este mai fina.
9. Avem mai multe zone erogene decat EI.
10. Orgasmul nostru dureaza mai mult.
11. Stim sa luam ce este bun din horoscop fara sa fim superstitioase cu restul.
12. Ne putem imbraca in roz.
13. Avem corp mai sexy
14. Cand clacam, cand suntem triste, putem plange si suntem consolate.
15. Sentimentul de mama este atat de puternic cand alapteaza.
16. Ne maturizam mai repede decat EI, asta in cazul in care acceptati ca barbatii se maturizeaza cu adevarat vreodata.
17. A fi mica de statura poate fi un atu, dar pentru EI este mereu un handicap.
18. Ne imbatam mai repede, deci ne costa mai putin!
19. Trebuie sa alergam mai putin repede pentru a deveni campioane olimpice.
20. Nu trebuie sa ne uitam la saptamana sportiva ca sa avem subiecte de conversatie luni si marti la serviciu.
21. Traim mai mult decat EI.
22. Si implicit avem mai multe sanse de a incasa asigurarea lor de viata.
23. Ne place sa ne uitam la telenovele, iar programele de televiziune sunt pline de asa ceva.
24. Multe lucruri iau forma norilor.
25. Dansam mai bine decat EI.
26. Putem locui impreuna cu o prietena, fara sa ii facem pe vecini sa barfeasca.
27. Putem primi bijuterii de la printul nostru fermecator, si le putem vinde cand el inceteaza de a mai fi printul fermecator.
28. Nu ne confruntam cu problema ejacularii precoce.
29 Organele noastre genitale sunt mai frumoase decat ale lor.
30. Femeia este mereu sursa de inspiratie pentru artisti.
31. Ne ghemuim mult mai usor intr-un fotoliu.
32. Zanele sunt intotdeauna fete.
33. Sunt de zece ori mai multe magazine pentru femei decat pentru barbati.
34. S-a inventat lycra...
35. Cu o palarie de paie, avem aerul unei starlete, EI cu o palarie de paie au aerul unor gradinari.
36. Desuurile noatre sunt mult mai dragute decat ale lor.
37. In caz de divort avem mult mai multe sanse de a obtine custodia copilului decat EI.
38. Producatorii de televiziune se gandesc in primul rand la publicul spectator feminin.
39. Avem mai multe nuante si subtilitati cand este vorba de placere.
40. Avem din start un atu, atunci cand ne plangem de hartuire sexuala.
41. Iesim la restaurant fara sa platim, de cele mai multe ori.
42. Sunt sanse mai mici sa ramanem fara par.
43 Criminalii in serie nu sunt femei.
44. Liderii extremisti nu sunt femei.
45. Dovada excitari noatre sexuale este discreta, nu ca a lor¦ vizibila!
46. Muzicienii ne dedica creatiile lor, suntem pictate, admirate...
47. Este suficient sa te declari insarcinata si vei obtine un loc in autobuz...
48. Femeia este viitorul barbatului.
49. Femeia este viitorul omenirii.
50. Noi stim totul despre noi!

sâmbătă, 15 mai 2010

Nu toti au intrat in criza

Ce-a mai scumpa si frumoasa masina din lume fost vanduta in California cu aproximativ 30 de milioane de dolari. Acest automobil este un 57SC Atlantic coupé produs de Bugatti în doar trei exemplare.

Bugatti Type 57SC Atlantic este un vehicul vechi construit in anul 1936. A fost pus din nou pe piata dupa moartea fostului proprietar Peter Williamson, un neurolog şi cunoscut colecţionar de maşini. Automobilul era considerat in epoca lui revolutionar ,dupa stilul caroseriei.

Gooding & Co, casa de licitaţii din Santa Monica, a anunţat vânzarea şi a spus că a stabilit un nou record, dar nu a dorit să spună preţul exact, deşi surse din interior au avansat o cifră între 30 şi 40 de milioane de dolari, potrivit guardian.co.uk.

Acest automobil a batut vechiul record , care a fost detinut de un Ferrari 250 Testa Rossa, construit in1957, care a fost vandut intr-o licitatie in Italia cu 9 milioane de euro.

vineri, 14 mai 2010

HTC a cerut sistarea vanzarilor iPad, iPhone si iPod

HTC a făcut o reclamatie la International Trade Commission in care solicita ca Apple sa intrerupa vanzarea a iPhone, iPad şi iPod cu pretextul ca încalcă cinci patente care le apartin conform legii.

Aceasta miscare este de fapt o razbunare a HTC-ului deoarece in martie Apple i-a chemat in judecata , afirmand cu tarie ca că firma taiwaneză îi încalcă 20 de patente.

"Am luat această măsură împotriva Apple pentru a ne proteja proprietatea intelectuală, partenerii noştri industriali şi cel mai important, clienţii noştri”, a declarat Jason Mackenzie, vicepreşedinte HTC în America de Nord.

Specialistii sustin ca aceste firme se certa mereu pe drepturile de proprietate ale anumitor tehnologii, dar aceaste procese se soldează foarte rar cu oprirea vânzării unui produs, potrivit BBC. Nu numai HTC-ul este in proces cu Apple ci si cel mai mare producator de telefoane mobile.

joi, 13 mai 2010

10 miliarde de lei economii din taierea salariilor si a pensiilor

Guvernul estimeaza ca va reduce cheltuielile de personal din sectorul bugetar, cu 5.39 miliarde lei(1.06 % din PIB ), in al doilea semestru al anului, prin diminuarea cu 25 % a salariilor , incepind cu 1 iunie, conform unui document al Ministerului de Finante.
Documentul indică totodată că Executivul mizează şi pe reducerea cheltuielilor cu asistenţa socială cu 5,2 miliarde lei (1% din PIB), urmare a diminuării cu 15% a pensiilor şi altor drepturi sociale.

Aceleaşi influenţe bugetare sunt prezentate şi în scrisoarea suplimentară de intenţie convenită de Guvern cu FMI şi prezentată săptămâna trecută de MEDIAFAX, respectiv cu câte 1% din PIB prin reducerea cu 25% a salariilor şi cu 15% a pensiilor, 0,3% din PIB prin reducerea transferului către autorităţile locale, şi cu 0,03% din PIB.

miercuri, 12 mai 2010

Un cuvant pentru Romania

O data cu lansarea noului site oficial B.U.G. Mafia isi lanseaza si piesa "Bag P***-n Lume Şi V-o Fac Cadou, pe care o puteti downloada gratuit de pe site.

Aceasta piesa este facuta in cooperae cu Villy , urmand ca in cel mai scurt timp sa inceapa si filmarile videoclipului pentru “Bag P***-n Lume Şi V-o Fac Cadou”, pe care il puteti viziona pe site-ul oficial sau pe pe canalul oficial B.U.G. Mafia de pe YouTube.

La aceasta melodie s-a folosit o reinterpretare a unei sectiuni dintr-o piesa a unui artist faimos, si anume “Amintire cu haiduci” a lui Vali Sterian.




Articol realizat de Terinte Paula Elena

fafdafad

fadfadfa

fdadfad

fadfda

marți, 11 mai 2010

test

test

test

test

Norul ne-a ocolit de data asta

La aproape o lună de la stare generală de mare confuzie creata de erupţia vulcanică din Islanda care a închis cerul Europei cateva zile, norul de cenuşă ne da din nou probleme de cap.

Acest nor fioros de cenusa vulcanica a traversat ieri si tara noastra , din fericire fara a ne afecta traficul aerian sau mediul.

Duminica au fost redeschise aeroporturile Europei , revenind la sistemul normal operare. Din cauza acetui nor de cenusa au fost afectate si cursele transatlantice, care au fost deviate prin nordul Europei.

Vulcanul Eyjafjallajokull a fost studiat cu atentie de oamenii de stiinta iralandezi si acesta nu da semne ca s-ar opri din eruptie , si nu ar fi de mirare daca cenusa vulcanica va strica planurile de vacanta din aceasta vara in Europa.

luni, 10 mai 2010

Test Drive Unlimited2

Toti fanii  jocurilor de tip racing au o noua oportunitate de a-si testa indemanarile in jocul ce va fi lansat in toamna de Atari si Eden Games: Test Drive Unlimited 2.Gamerii isi vor toci cauciucurile pe strazile din Ibiza, insula va fi reprodusa pana in cele mai mici detalii iar pentru a accentua senzatia de realism va fi implementat si un ciclu zi/noapte presarat cu fenomene meteorologice diverse.

O parte noua a jocului o va reprezenta controlul pe care utilizatorul il are asupra avatarului sau, control similar cu cel din Sims 3.Urmariti trailer-ul de mai jos pentru a va face o idee:Test Drive Unlimited 2 - exclusive good life trailer.Din pacate data lansarii nu a fost stabilita inca insa se zvoneste ca va fi lansat undeva in ultimul trimestru al anului.

Pana atunci putem doar sa asteptam sa ne relaxam si sa privim ce facilitati ne ofera jocul in urmatorul trailer:Test Drive Unlimited-Debut Trailer

Ma gandeam...

Ma gandeam…o gaura mica o poti astupa cu otrava?
Trebuie sa mearga, pentru ca tot ce iese de acolo trebuie sa moara
Si tot ce misca din interior spre exterior trebuie sa ramana blocat pe margine
Ca apoi, tot ce nu mai misca sa fie aruncat.

Ma gandeam…ce ar fi doar sa privesc cum alti oameni citesc ziarul
Pentru ca pe mine ma otraveste mirosul.
Si apoi as putea sa acopar gaurile cu ziarul rupt
Caci oricum nu e al meu si oricum nu se sparge.

Ma gandeam…daca anul asta e atat de creativ
Ce ar fi sa imi creez un nou eu cu care sa defilez si ziua, nu numai noaptea.
Oricum eul asta deja a expirat.
Si timpul a expirat.

Alb iar.

Sfarsitul lui iunie ne aduce banii de la FMI

In ultimul timp populatia romaniei a fost obisnuita cu extreme. Vesti bune si vesti rele. Sa incepem cu vestea buna: dupa cum arata si titlul se pare ca sfarsitul lunii iunie ne va aduce inca o transa de bani de la Fondul Monetar International (FMI) dar oare ce include acest beneficiu? Pai sa vedem... pe langa faptul ca tocmai am devenit datori pentru o lunga perioada de timp, organizatiei internationale, acordul prevede si o tinta a deficitului de 6,8% si evident o crestere economica zero.

Un nou val de informatii va veni luni din partea FMI intr-o conferinta de presa, in care se vor discuta din nou termenii contractului incheiat cu tara noastra avand in vedere situatia economiei in stare critica pe care o avem. Pana atunci totul se va desfasura normal daca termenii vor fi respectaţi, dar depinde de Guvernul României dacă va respecta, afirma Jeffrey Franks, seful delegatiei FMI.

Oare ni se pot lasa pe mana atatia bani avand in vedere ca avem un Guvern incapabil de a lua decizii comune? Evolutie sau involutie?

duminică, 9 mai 2010

Cei mai inalti pantofi din lume

Designerul Mihai Albu a intrat în World Records Academy, deoarece a creat cei mai înalţi pantofi din lume, stabilind un nor record mondial, conform site-ului World Records Academy.

 Femeile care iubesc tocurile înalte au un nou motiv de bucurie: designerul român de pantofi, Mihai Albu, a creat noi tocuri de 31cm înălţime! Doua luni a lucrat Mihai Albu la acesti pantofi.

 Noii pantofi sunt comparati cu zgarie-nori din cauza tocurilor lor uriase. Dar, de asemenea, pretul ar putea avea ceva de-a face cu asta deoarece ajung pana la 1200 de euro.

 "Tocurile reprezintă un avantaj, din cauză că multe femei nu au picioare lungi. Tocurile repoziţionează talia", a declarat Mihai Albu.

Cei mai înalţi pantofi din lume

Designerul Mihai Albu a intrat în World Records Academy, deoarece a creat cei mai înalţi pantofi din lume, stabilind un nor record mondial, conform site-ului World Records Academy.

 Femeile care iubesc tocurile înalte au un nou motiv de bucurie: designerul român de pantofi, Mihai Albu, a creat noi tocuri de 31cm înălţime! Doua luni a lucrat Mihai Albu la acesti pantofi.

 Noii pantofi sunt comparati cu zgarie-nori din cauza tocurilor lor uriase. Dar, de asemenea, pretul ar putea avea ceva de-a face cu asta deoarece ajung pana la 1200 de euro.

 "Tocurile reprezintă un avantaj, din cauză că multe femei nu au picioare lungi. Tocurile repoziţionează talia", a declarat Mihai Albu.

sâmbătă, 8 mai 2010

Google vs Bing



Dupa ce uriasul motor de cautare a vazut ca incepe sa piarda teren in fata concurentei si anume motorul de cautare BING oferit de Microsoft, specialistii din Silicon Valley au decis sa schimbe si sa stilizeze interfata Google.

Cea mai mare schimbare o reprezinta aparitia coloanei de optiuni ce se aseamana cu cea oferita de Bing, dar asta nu e tot, Google a inceput sa afiseze mult mai multe imagini in primele rezultate si de asemenea a inceput sa foloseasca o noua paleta de culori. Astfel utilizatorii vor gasi mult mai usor ceea ce cauta afirma Marissa Mayer, vicepreşedinte la compania americana.

Sa nu uitam ca si Microsoft investeste constant in motorul de cautare Bing, una dintre marile realizari fiind si versiunea imbunatatia de Windows Live. Astfel Bing detine o cota de 11,7% dar Google domina piata cu un 65%.

Se anunta o perioada interesanta in competitia motoarelor de cautare, competitie care pana acum 1 an aproape ca nu exista.

vineri, 7 mai 2010

Perna vorbitoare

Specialiştii spun că în mod sigur studenţii se vor trezi având în memorie o parte dintre informaţiile pe care le-au ascultat cu o seară înainte.

Potrivit unui studiu american publicat anul trecut, informaţiile primite în timpul somnului se păstrează şi după trezire.
"Sound Asleep", o pernă care costă 20 de lire sterline, are un difuzor încorporat în fibrele sale, care poate fi conectat la un MP3 sau CD player.

Perna este preferată şi de partenerii persoanelor care sforăie, ei putând asculta muzică în loc de zgomote deranjante înainte de a adormi.
Însă perna are cel mai mare succes în rândul studenţilor, care o folosesc pentru a învăţa pentru examene.

La noi ca la nimeni!

Deşi Guvernul a alocat, în urmă cu trei ani, 250.000 de euro pentru amenajarea a cinci puţuri de mare adâncime, edilul a reuşit să facă doar două.



Nu au apă potabilă curentă, dar au fântâni arteziene! Sute de oameni din Glăvăneşti, judeţul Bacău, cară apă potabilă de la o distanţă de peste un kilometru. A reuşit în schimb să construiască fântâni arteziene.

 "E greu domniţă dar dacă trebuie acasă, am o vacă bolnavă", povesteşte un localnic în vârstă de 86 de ani care cară apa zilnic cu roaba.

 Guvernul a alocat în 2007 bani pentru construirea a cinci puţuri în comuna Glăvăneşti. Gheorghe Tilibaşa, primarul comunei, a construit doar două. Edilul aşteaptă acum alţi bani de această dată din fonduri europene pentru a rezolva problema apei potabile. Între timp localnicilor nu le rămâne decât să se bucure de fântânile arteziene din parcul de distracţii al comunei.

joi, 6 mai 2010

Story

Am pornit de la un gand si am ajuns la o poveste…am plecat apoi de la o nota si am compus o simfonie…am creat prin cuvinte un roman a ceea ce va fi..si prin soapte am dat viata unor momente de vis.
Apoi, la umbra unei clipe de indoiala am invatat sa amestec dragoste cu rabdare si sa zbor deasupra unui vis ce m-a facut sa inteleg infinitul. Am contemplat in ascuns o raza de lumina ce imi arata locul unde ai pasit ultima oara. Cadea cu atata tandrete… sa nu cumva sa stearga urmele pasilor tai pierduti candva prin camera acum prafuita de timp.
O farama de amintire imi fura pentru o secunda gandul si mi-l duce departe. Mi-l poarta pe un drum de piatra… pe care picioarele noastre goale il cunosteau atat de bine… si la o fantana ce ascunde in ea secretul unui joc de copii.
Mai pun de-o parte foi care in curand vor fi prea uzate sa fie intoarse…ele vor purta ganduri rupte dintr-un suflet indragostit si culori furate din lumina unor ochi ce au invatat sa vada dincolo de raceala unui zambet.
Am invatat impreuna cu tine sa caut in fiecare apus o noua speranta si in fiecare rasarit un motiv sa zambesc. Apoi am vrut sa vad pentru numai cateva clipe cerul prin ochii tai… si mi-am zarit chipul… luminat de atata fericire.
Nu am stiut ca viata e facuta pentru doi, pana cand nu am ramas decat eu si apusul – ce candva imi era alinare. Si totusi, am invatat ca mai presus de toate, sta o inima de copil, ce cauta vesnicia printre pietre si copaci…
M-ai invatat ca totul cere timp si ca rabdarea e sfanta… apoi mi-ai aratat cum pot sa zbor fara sa ma ridic de la pamant si cum pot atinge cerul doar cu un sarut.
Eu… te-am invatat ca maine e prea departe pentru noi… ca ar trebuii sa ne oprim din fuga noatra nebuna… si sa incercam sa cucerim ziua de azi. Te-am mai invatat cum sa nu iubesti… si cum sa pui mandria pe locul dragostei.
Asa ca am tras linie la inceput de drum… caci am hotarat sa mai ramanem putin aici. Am zis sa pacalim timpul pentru inca macar cateva clipe in care sa ne mai jucam putin “de-a v-ati ascunselea”. Eu sa ma ascund…. si tu sa ma cauti…apoi ma gasesti si imi spui ca ” Jocul s-a terminat… acum incepe viata ” – si timpul sa o ia din nou din loc…
Dar batrane timp… fii bland… si lasa-ne sa trecem usor. Sa mai putem aduna clipe de eternitate si sa ajungem unul langa altul… in acelasi timp si cu acelasi zambet… uscat de vreme… dar bine insemnat de fericirea unei vieti de diamant. Si lasa-ne ochii tineri… sa avem aducere aminte de fantani si de pietre… de flori si de lacuri… sa ne mai putem juca macar in soapta… macar in gand… cand nimeni nu ne vede… sa mai putem fi cum am fost.
Asa ca batrane timp… uita de noi.. si noi vom uita de tine. Si ne vom revedea.

Imperfect

Jumatate de luna verde isi arunca razele prin geamul spart… tacerea adanca se crapa in cateva locuri si scoate la iveala ticaitul monoton al ceasului de pe noptiera… In noaptea asta aripile ingerului s-au desfacut intr-un zbor imperfect… caderea pare din nou fireasca, iar Dumnezeu nu vrea sa vada cum in Paradis imi moare ultimul vis…
Lumea o desenez din linii frante, iar cercul are mii de colturi… rotile universului se invart in zig-zag si pe un curcubeu gri coboara din Rai o rugaciune… In noaptea asta somnul este rosu aprins… podeaua scartaie sub pasul tau alb si in vaza moare ultimul trandafir…
Gandurile mi se pierd in parul tau si vantul ti le adie si ti le risipeste prin vene… timpul ti se scurge usor din trup, iar sufletul pulseaza in ritmul iubirii care doare… In noaptea asta pamantul nu mai e rotund si lumea toata e patrata… lacrimile violet cad cu zgomot pe umarul drept si in minte moare ciudat ultima intrebare…
Jumatate de luna verde isi arunca visele prin geamul spart… pe un curcubeu gri coboara din Rai un inger fara aripi, iar timpul se scurge pe podea din ceasul de pe noptiera… In noaptea asta gandurile se vor opri in tacere sa admire trandafirul albastru… in trupul tau iubirea doare imperfect, iar pe buze iti moare firesc ultimul zambet

Franturi de sentimente

Masini una peste alta
Se deschide noaptea.
Acum nimic nu e gol
Dar toti sunt goi in interior.
Se rup lanturile sambata
Ca sa se umple obrazul cu perna duminica.
Nu mai am aer
Dar imprumut aerul tau sa il respir pana dimineata.
Noaptea oamenii se schimba unii pe altii
Ca dimineata sa lipeasca piesele la loc.

Feluri de a zambi

Are o suta de feluri de a zambi.Un fel de a zambi atunci cand se bucura sa ma revada, un fel de a zambi atunci cand ii este dor, are cate un fel de a zambi pentru fiecare minut de dupa miezul noptii si zambeste minunat atunci cand e fericit.Are un fel de a zambi exact inainte sa adoarma cu tampla pe umarul meu, un fel de a zambi atunci cand viseaza, are un fel de a zambi cand e putin trist si zambeste ca un copil atunci cand il sarut in coltul gurii.Are un fel de a zambi cand ii tac printre ganduri, are un fel de a zambi cand ii soptesc o minune, are cate un fel de a zambi pentru fiecare “te iubesc” de-al meu si cate unul pentru orice liniste mare.Intr-o zi el mi-a zambit cu ingeri. I-am invatat pe de rost fiecare suras si mi-am adus aminte sa zbor peste lumi.Da, acum stiu sa ii spun intr-o suta de feluri cat imi e de drag,cate unul pentru fiecare zambet al lui… dar e doar amintireaa lui.

Morandi au filmat videoclipul la Rock the World in 3D!

Primul videoclip în format 3D realizat în România va fi lansat în trei săptămâni de trupa Morandi.

Astazi au inceput filmarile videoclipului celui mai nou single al celor de la Morandi. Piesa se numeste Rock the World si va fi inclusa pe albumul “Zebra” de pe care mai face parte si melodia
Acest videoclip are un buget foarte mare, tiinand cont ca este primul videoclip 3D din Romania. Ideaa acestui videoclip este de a muta clubul intr-o padure.

"Am mutat clubul, plin de fum si intunecat, in padure. E ideea de petrecere in mijlocul padurii, cu muzica si lumini. (...) Am facut un super-decor in padurea Snagov si azi urmeaza sa filmam", a mai spus Moga.




Trupa Morandi este formata din Marius Moga si Andrei Stefan Ropcea (Randi). Regia videoclipului este semnata de Marius Moga, iar director de imagine este Radu Aldea.

Morandi filmează primul videoclip 3D din România

miercuri, 5 mai 2010

Some words..

Pacla diminetii de toamna leneveste inca peste orasul cenusiu al miilor de sperante.Mirosul asfaltului rece si al cafelei aburinde imi zgarie narile si totusi,e placut.O noua zi.O noua batalie in viata mea.Asa ma stiu de aproape 16 ani:singura.Chiar si atunci cand am fost inconjurat de cei mai dragi prieteni,de cei pe care i-am iubit si inca ii mai iubesc,de familie,am simtit ca sunt prezenti doar fizic langa mine.Am crescut intr-o cautare continua,alergand dupa o altfel de prezenta,una care sa umple toate prapastiile adanci ale sufletului meu…care sa compenseze absenta tuturor celorlalte lucruri.Inca o mai caut…desi am invatat sa ma multumesc cu simple masti ,in spatele carora se afla o identitate de nimeni stiuta.

Tristele mele observatii au rasturnat toate principiile insusite de-a lungul timpului si au distrus pana si ceea ce nu trebuia atins niciodata de ratiune: credinta.E dureros sa nu mai crezi in nimic,sa ucizi un sentiment care hraneste si tine in viata atatea suflete chiar si atunci cand nu mai au nimic.In lungul drum al ratacirii necontenite din indoiala in indoiala,nu stiu unde sa ma opresc si ma vad fara mila, aruncata in valurile acestui univers nemarginit,fara carma,fara sa stiu de unde vin si spre ce aspir,purtat doar de niste pasiuni furtunoase…

Am fost un copil nestiutor,plin de sperante si idei.Imi pare rau ca nu am crezut in Mos Craciun,miracole si magie.Relatiile de prietenie imi erau mereu amenintate si influentate puternic de vre-un factor extern,drept urmare,astazi imi este frica sa nu fiu parasit de cei apropiati.Nu mi-a fost frica de intuneric dar mi-a fost frica de oameni.Ma speriau ploile abundente,ma gandeam ca s-a suparat Dumnezeu pe noi si de aceea plange.Atunci cand greseam,ceea ce se intampla destul de des, ma inghesuiam intr-un colt si plangeam,ma autopedepseam mereu crezand ca daca nu am sa o fac,toti voe pleca,asa cum promitea cate cineva ca o va face in momentele lor de suparare.Vroiam,mai mult decat orice,sa cresc mare…”atunci nu voi mai gresi…pentru ca atunci voi sti!”…Si am crescut!Se pare ca viata nu a vrut sa ma lase un copil naiv si nestiutor si m-a transformat in ceea ce sunt astazi.

Excipit-incipit

Cu totii stim. Orice inceput are un sfarsit. Nu vad rostul de ce, desi stim asta,incepem ceva si ne chinuim sa tot amanam sfarsitul.De ce ne mintim singuri,sau incercam sa ne mintem,desi stim foarte bine adevarul.De ce punem sentimente in ce facem,desi stim ca oricum se va sfarsi si vom suferi.. As vrea sa pot sa inteleg.. dar, cred ca pur si simplu asa e omul.
Omului ii este frica de adevar. Intotdeauna alege calea mai simpla, a minciunii. De mici, suntem mintiti. Ni se spune ca viata e roz,dar asta e o minciuna acceptabila, nu e chiar atat de mare dezamagirea cand descoperi ca are foarte multe picatele negre. Ni se mai spune ca ” mami o sa fie mereu langa tine, nimeni nu-ti va face nimic. “, dar atunci cand ” mami ” moare, cum te simti ? Cum e acea dezamagire???
Suntem cu totii constienti de adevar inca de la inceput, indiferent de relatie ca se va sfarsi. Si totusi, preferam sa ne mintim ca va fi ceva de durata, poate cat traiesti. Stii foarte bine in interiorul tau ca nu e asa,nu inteleg de ce trebuie sa te minti, sa speri, sa iti faci atatea iluzii,ca apoi sa suferi… E placut acel feeling in care tot ce zboara se mananca, inima iti bate mai tare,fluturasii alearga prin stomac, totul e roz si numai fericire in jur, asta pana cand incepeti sa va cunoasteti, descoperi si defectele, apar neintelegerile si acel feeling usor-usor dispare, si ramane iubirea, da.. iar ea cat rezista?! Pana apare o/un alta/altu de care sa te indragostesti si sa o iei de la capat, asta dupa ce suferi dupa precedenta/tul.
Ceas de ceas tu te minti ca va fi altfel, dar mereu e la fel si doare. Te-ai saturat si vrei sa schimbi ceva. Te trezesti dimineata si spui ca de data asta va fi altfel. Nu te vei mai minti, vei ignora acea voce din capul tau, o pui pe stand-by si o sa lasi totul sa curga cu adevar, chiar daca adevarul doare..
Stiu ca acest inceput al nostru o sa se sfarseasca. Prefer sa infrunt adevarul, desi mi-e frica de sfarsit, de un nou sfarsit.. E abia inceputul.. si deja ma gandesc la sfarsit, stiu ce sper, dar stiu realitatea. Mi-e frica sa te pierd…

Leac pentru Palevo,virusul care a zdruncinat utilizatorii de Yahoo Messenger

Palevo.DP nu mai este o amenintare.Acest virus enervant care in cazul infestarii trimite la intamplare mesaje cu linkuri catre o galerie foto falsa, ce contine un fisier executabil capabil sa infesteze orice utilizator care il acceseaza poate fi eliminat acum de oricine cu ajutorul unui Removal Tool lansat astazi de Bitdefender.Acest tool este foarte folositor deoarece nu mai este nevoie de achizitionarea unui program antivirus sau de curatirea manuala,operatii ce pot fi dificile pentru un user incepator.

Marius Moga, implicat intr-un accident rutier

Compozitorul Marius Moga a fost implicat intr-un accident rutier in cursul zilei de miercuri, 5 mai, in zona pasarelei din Floreasca in sectorul 1 al Capitalei.

Purtatorul de cuvant al Politiei Capitalei, Christian Ciocan, a declarat pentru MEDIAFAX ca accidentul s-a produs in jurul orei 12.00, masina condusa de Marius Moga lovind in spate un alt autoturism.

 Din fericire Marius nu a fost ranit, in schimb conducatorul celuilalt autovehicul acuza dureri, dar nu a fost nevoie de ingrijiri medicale la fata locului.

Potrivit purtatorului de cuvant al Politiei Capitalei, din primele declaratii ale artistului Marius Moga a rezultat ca acesta conducea cu viteza incercand sa scape de paparazzi de la doua tabloide.

 Marius Moga se deplasa spre pădurea Snagov , foarte grabit, unde urmează să filmeze un videoclip pentru piesa "Rock the World".

marți, 4 mai 2010

Site-urile italiene RAI si La Stampa au fost atacate de hackeri romani

Hackerii romani supranumiti si "pirati cibernetici" duc un razboi continu cu publicatiile internationale care nu fac diferenta intre romani si rromi.Tinta lor au fost acum site-urile RAI , La Stampa si Corriere della sera.Hackerii au postat pe site-uri poze cu drapelul tricolor pe acesta aflandu-se un text care spune ca romanii nu sunt tigani.

In ultimele saptamani  Securitatea Nationala Romana asa cum se autointituleaza hackerii a intrat in conflict cu publicatiile  internationale, prima victima fiind cotidianul Daily Telegraph in care au scris foarte clar ca romanii nu mai trebuie comfundati cu rromii.Exact acelasi lucru l-au facut si pe site-ul ziarului Le Monde ca urmare a faptului ca un umorist francez prezentase intr-un show de televiziune asa-zisul "salut romanesc",inspirat din gesturile cersetorilor de pe strazile Frantei.

TVA-ul... 22 sau 25?

Guvernul pregăteşte majorarea TVA. Primul scenariu vizează majorarea cu 22% a TVA de la 1 iulie 2010, iar a doua variantă, este majorarea TVA cu 21-22% de la 1 ianuarie 2011. de la 1 iulie 2010, iar a doua variantă, este majorarea TVA cu 21-22% de la 1 ianuarie 2011. Acest evenimet a fost dezabatut pe larg in cadrul emisiunii "Stirea zilei" alaturi de Gabriela Vrânceanu Firea.

 Cele două variante sunt discutate la Ministerul Finanţelor.Majorarea taxelor şi a impozitelor ar trebui să acopere scăderea veniturilor la bugetul de stat.

"Sunt tot felul de variante. Aud şi eu de la televizor. Avem şi noi variantele noastre, care nu corespund cu ce se vede la televizor. (...) Am spus că încercăm să nu modificăm taxele", a afirmat Vlădescu ,Ministrul Finanţelor Publice.

Majorarea taxelor ar înrăutăţi situaţia economiei, care se află încă în recesiune, soluţia pentru reducerea deficitului fiind diminuarea cheltuielilor sociale şi curente şi alocarea de bani pentru investiţii, spunea, de curând, guvernatorul BNR, Mugur Isărescu.

luni, 3 mai 2010

Cabron-Letz be friends

Cabron,un tip care pana acum a stat in spatele vedetelor hip-hopului romanesc,isi va lansa cu ajutorul celor de la HaHaHA Production,un nou album care se va numi "Alt Bum".
Melodia reprezentativa a acestuia este "Letz be friends",videoclipul fiind lansat nu de mult timp pe Youtube ,dar si in cadrul emisunii "Neata cu Razvan si Dani".
Chiar daca unii ignora melodia spunand ca e prea comerciala,totusi mie imi place si pana la urma omul acela trebuie sa manance si el o paine.
Fetele din videoclip sunt mai mult decat delicioase.Una din ele este fata lui Nico.In clip apar si Alex Velea si Smiley.Va doresc vizionare placuta.:)


Rihanna filmeaza un videoclip la Paris

Pe langa filmarea clipului 'Rockstar 101', Rihanna a inceput sa filmeze scene si pentru o alta melodie, "'Te Amo".  Artista a fost prinsa de catre paparazzii in timp ce filma cateva scene pentru videoclip intr-un castel de povesti din Paris .

Videoclipul este regizat de Anthony Mandler. "Multumim tuturor fanilor Rihanna pentru lista lunga cu sugestii…acum o sa ne urmam instinctul si o sa va pregatim ceva special", a scris regizorul pe contul lui de Twitter.

"Cand esti artist, unul dintre cele mai tari lucruri este abilitatea de a cauza contorverse…", a mai adaugat el.

'Te Amo' si 'Rockstar 101' sunt extrase de pe albumul muzical  'Rated R' din 2009. Scenariul clipului prevede şi apariţia a altor câteva personaje femine sexy si minunate cum ar fi modelul Laeticia Casta, într-o ţinută  la fel de sexy şi dramatică precum a Rihannei.

duminică, 2 mai 2010

Marul romanesc in inima Chinei


Romania este prezentat la la Shangai la Expozitia Mondiala Expo 2010 de un pavilion special in forma de mar devenit deja cunoscut. Sute de persoane au asteptat inarmati cu rabdare cateva 10 de minute pentru a vedea spectacole folcrorice si a gusta mancarurile traditionale ,in ciuda temperaturii ridicate.

Ceremonia de deschidere a pavilionului românesc a fost condusă de comisarul general pentru expoziţii mondiale, Ferdinand Nagy. De asemenea Ferdinand Nagy a spus pentru Radio România Actualităţi că ideea de a avea un stand în formă de măr verde a transmis un mesaj pozitiv publicului.

Spectacolele folclorice au reprezentat principala atracţie pentru vizitatorii Mărului Verde. De asemenea, în cadrul pavilionului a fost deschis un restaurant cu specific românesc, însă cu ospătari chinezi, care îmbie clienţii să guste mici şi sarmale.

La aceast eveniment sa intamplat si un mic accident: 12 jurnalisti romani au fost atacati pe un bulevard din shangai de un trecator cu o caramida in fereasta autocarului. Din fericire nu a fost nici o victima. Atacatorul fiind oprit de fortele de ordine.

În total, Expoziţia Mondială a fost vizitată sâmbătă de peste 700.000 de persoane.

Ziua tineretului, 2 mai



In urma cu cativa ani, mai exact in 2004, 15 deputati din Parlament, au initiati proiectul legislativ intitulat "Ziua Naţională a Tineretului". La inceput aceasta miscare nu a fost sustinuta de nimeni dar pana la urma ea a fost adoptata de Camera deputatilor, camera cu puterea decisiva a raspunsului.

Aceasta zi a vrut sa fie o zi libera pentru toata lumea si pentru elevi sa fie o zi speciala in care ei se puteau recreea, implica in competitii organizate de municipiu etc. Ca de obicei, dupa cum bine stim, spiritul conservator al romanilor nu a fost de acord cu aceasta propunere pana in 2008 cand aceasta sarbatoare, daca o putem numi asa, a fost decretata zi libera pentru toata lumea indiferent de categorie de varsta.

Cu prilejul acestei zile sunt organizate activităţi sociale, culturale, artistice şi sportive dedicate tinerilor.

Daca stim acum ca suntem liberi, sa sarbatorim! Deci cine iese la o bere? :)

Articol realizat de Dumitrescu Robert

sâmbătă, 1 mai 2010

Lady Gaga, votată cel mai influent artist din lume

Cântăreaţa americană Lady Gaga a fost desemnată cel mai influent artist din lume in 2010 ,potrivit sondajului pe anul acesta realizat de revista Time, informează contactmusic.com, citat de Mediafax.

In timp ce unii au fost de acord cu topul, altii au ridicat din spranceana si s-au intrebat ce o recomanda pe Lady GaGa pentru titlul de cel mai influent artist.

Succesul cântăreţei Lady Gaga a fost salutat de celebra Cyndi Lauper, care considera că versurile tinerei artiste americane în vârstă de 24 de ani sunt "incredibil de literare" şi de "sofisticate".

"Când văd pe cineva ca Lady Gaga eu cad în admiraţie... Ea nu este o cântăreaţă pop, ea reprezintă o creaţie artistică.Este ea însăşi o artă în sine", a declarat Cyndi Lauper.

Printre argumentele acordarii premiului se afla si urmatoarele: succesul din topul Billboard, castigarea unui premiu Grammy si revolutionarea industriei muzicale .